Ekobyn Tallberget

I sällskap av medgrundarna Magnus Molin och Anders Bergman är Linda Kowalski Nordfors initiativtagare och konstnärlig ledare för Tallberget, ett ekobyprojekt som för närvarande ligger i detaljplaneprocess.

Ekobyn Tallberget ska vara en naturnära plats att leva och bo på. Med utrymme för både lek, vila, skapande och samvaro vill projektet kombinera det friköpta husets oberoende med byns gemensamma engagemang och sammanhållning. Vi tror att en hållbar framtid skapas av att i praktiken förbruka mindre och bidra mer — och genom att människan i sin vardag kan utveckla en självklar relation till naturen omkring sig. En relation som präglas av harmoni, kunskap och samexistens. Mycket tid, energi och kärlek har lagts i att hemmet är lika vackert som det är funktionellt och ekologiskt.

Fastigheten heter idag Hallebro 1:18 och är ett område som är 7 hektar stort bara fyra minuter med bil från Gnesta tågstation.Här har vi skissat upp plats för 18 hem med tillgång till gemensamma arbetsplatser, växthus och möjlighet till ateljéer.

Gnesta är en liten stad i Sörmland 6 mil sydväst om Stockholm omgiven av vackra skogar, sjöar och kultiverat landskap. Hit åker du med pendeltåg, med Intercitytåg från Stockholm C på 37 minuter, eller ca 50 minuter med bil.

Ekobyn Tallberget